مجموع نظرات: ۳
چهارشنبه ۲۲ دی ۱۴۰۰ - ۱۱:۳۰
۰ نفر

مصرف خانگی روغن‌های جامد به هیچ عنوان توصیه نمی‌شود. روغن جامد به علت بافت مورد نیاز شیرینی‌ها، عمدتاً در قنادی‌ها کاربرد دارد.

روغن جامد

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از بهداشت نیوز، مصرف روغن‌های جامد و نیمه جامد باعث رسوب اسیدهای چرب اشباع در رگ‌ها، آترواسکلروز (سفت شدن جدار عروق)، تنگی و انسداد عروق قلب و سکته قلبی می‌شود. بر اساس نتایج آخرین یافته های علمی در جهان، مصرف روغن‌های جامد و نیمه جامد همچنین به علت دارا بودن اسید چرب ترانس بالا خطر بروز سرطان سینه در خانم‌ها و سرطان پروستات در آقایان را افزایش می‌دهد.

اگر چه این روغن‌­ها در حال حاضر در کشور ما با اصلاح فرمولاسیون و بهبود کیفیت به روغن نیمه جامد تبدیل شده‌اند که مقدار اسیدهای چرب اشباع و ترانس کمتری نسبت به روغن جامد دارند ولی باید توجه داشت که روغن نیمه جامد هم  در مقایسه با روغن‌های گیاهی مایع، مقادیر بیشتری اسید چرب اشباع و اسید چرب ترانس دارد و مصرف آنها خطراتی مانند افزایش کلسترول بد خون  LDL، تنگی و انسداد عروق قلبی و نهایتا سکته قلبی را به دنبال دارند بویژه افرادی که دچار اختلالات چربی خون و کلسترول بالا هستند نباید از روغن جامد و نیمه جامد استفاده کنند.

توصیه می‌شود برای پیشگیری از بیماری‌های قلبی - عروقی از روغن‌های مایع با منشاء گیاهی مصرف شود. چربی‌های مایع، روند بروز آترواسکلروز (سفت شدن جدار عروق ) را کند می‌کند. روغن نباتی مایع درصد بسیار کمی اسید چرب اشباع و مقادیر قابل ملاحظه‌ای اسیدهای چرب غیر اشباع را که برای حفظ سلامت قلب ضروری است دارند و میزان اسید چرب ترانس آن کمتر از ۲ درصد و در بعضی از روغن‌های مایع تقریبا صفر است که زیرو ترانس نامیده می‌شوند. مصرف روغن‌های مایع قطعا برای حفظ سلامت به روغن حیوانی و روغن نباتی جامد و نیمه جامد ارجحیت دارد.

کد خبر 649501

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار تندرستی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 2
  • نظرات در صف انتشار: 1
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • IR ۰۰:۰۰ - ۱۴۰۰/۱۰/۲۴
    2 0
    پس از چی استفاده کنیم...مردم اگه دوستت دارید روغن ارزان کنید...مردم از بدبختی این روغن ها میخورند
  • محمد IR ۱۷:۰۹ - ۱۴۰۰/۱۰/۲۴
    0 1
    امیدوارم تولید کننده ها مشخصات روغن را آن طور که هست بنویسند.وسخت گیری بیشتری در بیان حقیقت اعمال شود.روغن شکر نمک علیرغم خوش مزگی دشمن سلامتی بشر